HPP Asianajotoimisto

Uramahdollisuudet

HPP:llä saat monipuolisesti haastaa itseäsi kehittymään huippuosaajaksi. Annamme työntekijöillemme vastuuta ja itsenäisyyttä kunkin osaamisen mukaisesti. Yksin ei tarvitse pärjätä, vaan saat asiantuntijatiimiemme täyden tuen työssä menestymisellesi.

Juristina sinulla on mahdollisuus erikoistua useammalle osaamisalueelle. Pääset laajentamaan osaamistasi ja osallistumaan monipuolisesti erilaisiin toimeksiantoihin ja eri osakkaiden vetämiin projekteihin. Hoidamme jatkuvasti useita merkittäviä ja uraauurtavia toimeksiantoja ja niissä pääset työskentelemään yhdessä muiden erikoistumisalueiden ammattilaisten kanssa. Meillä pääset osallistumaan myös kompetenssiryhmän osaamisen kehittämiseen ja ohjaamaan nuorempia. HPP:llä sinulla on hyvät mahdollisuudet vaikuttaa omaan erikoistumiseesi ja edetä urallasi.

Harjoittelijana HPP:llä saat mahdollisuuden työskennellä oikeustieteen opintojen ohessa ja päästä oppimaan huippujuristiemme ohjauksessa. Lue lisää harjoittelijaohjelmistamme.

HPP:n tukitiimissä työskentelet osana mukavaa ja mutkatonta hallinnon porukkaamme. Legal Assistant -tehtävässä avustat juristeja asiakastoimeksiannoissa ja laskutuksessa. Saat lisäksi halutessasi vastuualueita mielenkiinnonkohteesi ja erityisosaamiset huomioiden.

Uratarinat

Klaus Majamäki, Partner

”Aloitin HPP:lla harjoittelijana vuosi ennen valmistumistani 2009. Valmistumisesta lähtien olen työskennellyt HPP:lle kokopäiväisesti. Työurani alku sijoittui finanssikriisiin ja sen jälkeiseen aikaan, joten käynnissä oli paljon insolvenssimenettelyjä, joissa tarvittiin auttavia käsiä. Pääsin heti mukaan pitkäkestoisiin hankkeisiin, jotka tarjosivat luontevan tilaisuuden kasvaa ammatillisesti.

Olen ollut onnekas siinä, että olen voinut edetä jatkuvasti vaativampiin ja kiinnostavampiin tehtäviin. Kun minut kutsuttiin HPP:n osakkaaksi, kyse oli mielestäni ennen kaikkea siitä, että olen voinut hankkia sellaista insolvenssioikeuden osaamista, joka hyödyttää yritystä ja sen asiakkaita.

Parasta HPP:ssä työskentelemisessä on ollut se, että oppiminen ja kasvaminen on tapahtunut luontevasti ja oikeassa tahdissa. Olen saanut lisää vastuuta sitä mukaa kun osaamiseni on karttunut. Minuun on luotettu, mutta missään vaiheessa ei ole heitetty yksin altaan syvään päähän. Aina tarvittaessa olen saanut apua kokeneemmilta kollegoilta.”

Outi Iso-Markku, Senior Associate

”Meillä HPP:llä on Suomen paras ympäristöoikeustiimi. Tiimiin kuuluu todella kokeneita asiantuntijoita, jotka ovat aidosti kiinnostuneita ratkomaan toinen toistaan haastavampia ympäristöoikeuden kysymyksiä. Olen saanut vuosien varrella seurata heidän toimintaansa ja sitä kautta oppinut valtavasti tästä alasta ja asianajajan työnkuvasta. Vaikka aloitin harjoittelijana ja olen ollut talossa jo vuosia, ei tunnu lainkaan siltä, että oppiminen olisi loppunut senkään jälkeen, kun siirryin vakituisiin töihin.

Kokemuksen karttuessa olen saanut jatkuvasti enemmän vastuuta ja vapautta huolehtia toimeksiannoista itsenäisemmin. Samalla minulle on selkeytynyt käsitys siitä, mikä asianajajan tehtävä pohjimmiltaan on ja mitä asiakas meiltä odottaa. Minusta on tullut parempi lakimies ennen kaikkea siinä, että olen oppinut keskittymään juuri niihin asioihin, jotka ovat asiakkaalle tärkeitä.”

Tatu Jaarinen, Partner

”Valmistuin juristiksi vuonna 2012 ja olen siitä lähtien työskennellyt asianajotoimistoissa riitojen ratkaisuun liittyvien toimeksiantojen parissa. HPP:llä olen ollut keväästä 2017 lähtien. HPP:n osakkaaksi minut kutsuttiin vuoden 2023 alusta lukien.

Riidanratkaisujuristin työ on aivan erityisen monipuolista, koska toimialat ja riitojen kohteet vaihtelevat suuresti. Työssäni monipuoliset ja vaikeat juridiset kysymykset yhdistyvät strategiseen punnintaan siitä, mikä kulloinkin on päämiehen edun mukaista. Tätä työtä teemme tiiviissä yhteistyössä päämiestemme kanssa.

Asianajo on kisälliammatti, jonka oppii vain käytännössä tekemällä. Minulla on ollut urani alusta lähtien etuoikeus työskennellä Suomen riidanratkaisun kärkinimien kanssa, joilta olen parhaani mukaan pyrkinyt oppimaan. Oppimisprosessi jatkuu myös osakkaana, ja samalla pyrin tukemaan ryhmämme nuorempia kollegoja heidän urapoluillaan. Toivon, että HPP:n avoin ilmapiiri tukee kehittymistä ja työssä viihtymistä. Jokaisella on tilaisuus panostaa itselleen tärkeisiin asioihin, saada apua toisilta – ja antaa sitä myös takaisin.”

Daniil Levanov, Associate

”Valmistuin reilu vuosi sitten ja siirryin HPP:lle syksyllä 2018. Lyhyessä ajassa on ehtinyt muodostua hyvin positiivinen vaikutelma siitä, millaista työ täällä on. Täällä tosiaan saa keskittyä olennaiseen eli toimeksiantotyöskentelyyn. Organisaatio pyörii kevyesti, joten aikaa ei kulu turhanpäiväisiin asioihin.

Työskentelen teknologiatiimissä ja erikoistun sopimusoikeuteen sekä riidanratkaisuun. Juristiuran alkutaipaleella mahdollisuudet päättää itsenäisesti siitä, mitä tekee ja miten, voivat usein olla rajalliset, mutta täällä on kyllä mahdollisuus vaikuttaa siihen, mitä tilaisuuksia itselle tarjoutuu ja mihin työtehtävät vievät. Ilmapiiri on siinä mielessä rehti, että täällä otetaan huomioon, mitä kukin osaa ja haluaa tehdä ja mihin rahkeet riittävät. Omassa tapauksessani olemme esimerkiksi myös pohtineet, miten voisin hyödyntää työssä myös taustaani ja kielitaitoani.”

Jaana Silvola, Legal Assistant, Team Leader

”HPP on minulle tuttu työpaikka. Työskentelin assistenttina HPP:tä edeltäneessä yrityksessä 1990-luvulla kuuden vuoden ajan, minkä jälkeen muutin perheeni kanssa ulkomaille viideksitoista vuodeksi. Kotimaahan palattuani olin töissä metsäteollisuusyrityksessä lakiasiainassistenttina muutaman vuoden, kunnes HPP:llä avautui assistentin paikka ja sain mahdollisuuden palata takaisin mieluisaan työympäristöön ja joidenkin tuttujen kollegoiden pariin. Nyt on siis kymmenes vuosi meneillään. Työnkuva ja menetelmät ovat muuttuneet täysin, mutta peruskuvio on sama. Viihdyn tehtävissäni erinomaisesti!

Työskentelen assistenttien tiiminvetäjänä ja ympäristö- ja kiinteistöryhmän assistenttina. Avustan 11 juristia toimeksiantojen hoidossa ja huolehdin muun muassa asiakirjojen viimeistelystä, asiakirjahallinnasta ja taloushallinnollisista tehtävistä, kuten esimerkiksi laskutuksesta. Päivittäisiin tehtäviin kuuluu myös kokous- ja matkajärjestelyjä, määräaikojen seuraamista, asiakirjojen muotoilua ja niiden toimittamista viranomaisille, kuten myös toimeksiantoihin liittyvän taustamateriaalin hankintaa ja dokumentointia.

Työympäristönä HPP on mielestäni positiivinen, kannustava ja yhteisöllinen. Työpäiväni vaihtelevat todella paljon eikä niitä voi suunnitella kovinkaan paljon etukäteen. Uusi kiireellinen työtehtävä muuttaa hetkessä päivän suunnitelmat. Minulle sopiikin erinomaisesti, että työpäivät ovat vaihtelevia ja eläväisiä!”

 

HPP @instagram

✨ Tässä on riitatiimimme uusin Associate - Mikko Mäkelä. ✨

Mikko aloitti HPP:llä Junior Traineenä tammikuussa 2020, jonka jälkeen hän siirtyi Legal Traineeksi sekä vastuuoikkariksi vuoden 2021 alusta saman vuoden loppuun asti. Mikko saapui toimistolle taas vuoden 2022 kesäksi riitatiimin Associate Traineeksi, ja työskentelee nyt Associatena. Onneksi olkoon! 😊

💬 “HPP:llä pääsi jo harjoittelijana tekemään vastuullisia ja juristin toimeen liittyviä työtehtäviä. Odotan kuitenkin, että vastuu omasta tekemisestä vielä kasvaa ja että pääsen syventymään pidemmällä ajanjaksolla toimeksiantoihin enemmän, kuin mitä harjoittelujaksot ovat mahdollistaneet”, Mikko kommentoi.

#associate #hppcareer #riidanratkaisu #disputeresolution #hppattorneys #hppasianajotoimisto
...

🥅 Perjantaina järjestettiin taas perinteinen Asianajoliigan salibandyturnauksen finaali, jossa yhdistimme voimamme jälleen @merilampiattorneys kanssa. 🥅 Voittoon asti joukkueemme ei yltänyt tällä kertaa, mutta hauskaa oli siitä huolimatta. 😉

Kiitos kaikille osallistuneille kivasta turnauksesta, palataan jälleen ensi vuonna! ✨

#asianajoliiga #salibandy #hppasianajotoimisto #hppattorneys
...

Insolvenssioikeudellinen Yhdistys ry on myöntänyt Associate Aleksi Ollille tutkielmapalkinnon yhdestä vuoden 2022 parhaasta insolvenssioikeudellisesta pro-gradu tutkielmasta, jonka aiheena oli ”Keinotekoiset järjestelyt ulosotossa ja konkurssissa”. ✨

Aleksi on valmistunut Helsingin yliopiston Vaasan yksiköstä viime vuonna, ja työskennellyt HPP:n rahoitustiimissä viime syksystä lähtien.

Onneksi olkoon Aleksi! 🤩

#progradu #hppasianajotoimisto #hppattorneys
...

Associate Traineet Helmi, Sanni, Pinja, Joonas, Henrik ja Max aloittivat HPP:llä tällä viikolla. ✨ Heidän ensimmäiset päivänsä ovat koostuneet yhteisestä perehdytyksestä, ja loppuviikon Traineet pääsevät tutustumaan omiin tiimeihinsä ja työtehtäviinsä.

Kesän Associate Traineet työskentelevät seuraavissa tiimeissämme: transaktiot, teknologia, insolvenssi ja kilpailu.

Lämpimästi tervetuloa HPP:lle! ☀️💛

#associatetrainee #hppcareer #HaPPy #hppattorneys #hppasianajotoimisto
...

This error message is only visible to WordPress admins
Error: Access Token is not valid or has expired. Feed will not update.