HPP Asianajotoimisto

Uramahdollisuudet

HPP:llä saat monipuolisesti haastaa itseäsi kehittymään huippuosaajaksi. Annamme työntekijöillemme vastuuta ja itsenäisyyttä kunkin osaamisen mukaisesti. Yksin ei tarvitse pärjätä, vaan saat asiantuntijatiimiemme täyden tuen työssä menestymisellesi.

Juristina sinulla on mahdollisuus erikoistua useammalle osaamisalueelle. Pääset laajentamaan osaamistasi ja osallistumaan monipuolisesti erilaisiin toimeksiantoihin ja eri osakkaiden vetämiin projekteihin. Hoidamme jatkuvasti useita merkittäviä ja uraauurtavia toimeksiantoja ja niissä pääset työskentelemään yhdessä muiden erikoistumisalueiden ammattilaisten kanssa. Meillä pääset osallistumaan myös kompetenssiryhmän osaamisen kehittämiseen ja ohjaamaan nuorempia. HPP:llä sinulla on hyvät mahdollisuudet vaikuttaa omaan erikoistumiseesi ja edetä urallasi.

Harjoittelijana HPP:llä saat mahdollisuuden työskennellä oikeustieteen opintojen ohessa ja päästä oppimaan huippujuristiemme ohjauksessa. Lue lisää harjoittelijaohjelmistamme.

HPP:n tukitiimissä työskentelet osana mukavaa ja mutkatonta hallinnon porukkaamme. Legal Assistant -tehtävässä avustat juristeja asiakastoimeksiannoissa ja laskutuksessa. Saat lisäksi halutessasi vastuualueita mielenkiinnonkohteesi ja erityisosaamiset huomioiden.

Uratarinat

Klaus Majamäki, Partner

”Aloitin HPP:lla harjoittelijana vuosi ennen valmistumistani 2009. Valmistumisesta lähtien olen työskennellyt HPP:lle kokopäiväisesti. Työurani alku sijoittui finanssikriisiin ja sen jälkeiseen aikaan, joten käynnissä oli paljon insolvenssimenettelyjä, joissa tarvittiin auttavia käsiä. Pääsin heti mukaan pitkäkestoisiin hankkeisiin, jotka tarjosivat luontevan tilaisuuden kasvaa ammatillisesti.

Olen ollut onnekas siinä, että olen voinut edetä jatkuvasti vaativampiin ja kiinnostavampiin tehtäviin. Kun minut kutsuttiin HPP:n osakkaaksi, kyse oli mielestäni ennen kaikkea siitä, että olen voinut hankkia sellaista insolvenssioikeuden osaamista, joka hyödyttää yritystä ja sen asiakkaita.

Parasta HPP:ssä työskentelemisessä on ollut se, että oppiminen ja kasvaminen on tapahtunut luontevasti ja oikeassa tahdissa. Olen saanut lisää vastuuta sitä mukaa kun osaamiseni on karttunut. Minuun on luotettu, mutta missään vaiheessa ei ole heitetty yksin altaan syvään päähän. Aina tarvittaessa olen saanut apua kokeneemmilta kollegoilta.”

Outi Iso-Markku, Senior Associate

”Meillä HPP:llä on Suomen paras ympäristöoikeustiimi. Tiimiin kuuluu todella kokeneita asiantuntijoita, jotka ovat aidosti kiinnostuneita ratkomaan toinen toistaan haastavampia ympäristöoikeuden kysymyksiä. Olen saanut vuosien varrella seurata heidän toimintaansa ja sitä kautta oppinut valtavasti tästä alasta ja asianajajan työnkuvasta. Vaikka aloitin harjoittelijana ja olen ollut talossa jo vuosia, ei tunnu lainkaan siltä, että oppiminen olisi loppunut senkään jälkeen, kun siirryin vakituisiin töihin.

Kokemuksen karttuessa olen saanut jatkuvasti enemmän vastuuta ja vapautta huolehtia toimeksiannoista itsenäisemmin. Samalla minulle on selkeytynyt käsitys siitä, mikä asianajajan tehtävä pohjimmiltaan on ja mitä asiakas meiltä odottaa. Minusta on tullut parempi lakimies ennen kaikkea siinä, että olen oppinut keskittymään juuri niihin asioihin, jotka ovat asiakkaalle tärkeitä.”

Tatu Jaarinen, Partner

”Valmistuin juristiksi vuonna 2012 ja olen siitä lähtien työskennellyt asianajotoimistoissa riitojen ratkaisuun liittyvien toimeksiantojen parissa. HPP:llä olen ollut keväästä 2017 lähtien. HPP:n osakkaaksi minut kutsuttiin vuoden 2023 alusta lukien.

Riidanratkaisujuristin työ on aivan erityisen monipuolista, koska toimialat ja riitojen kohteet vaihtelevat suuresti. Työssäni monipuoliset ja vaikeat juridiset kysymykset yhdistyvät strategiseen punnintaan siitä, mikä kulloinkin on päämiehen edun mukaista. Tätä työtä teemme tiiviissä yhteistyössä päämiestemme kanssa.

Asianajo on kisälliammatti, jonka oppii vain käytännössä tekemällä. Minulla on ollut urani alusta lähtien etuoikeus työskennellä Suomen riidanratkaisun kärkinimien kanssa, joilta olen parhaani mukaan pyrkinyt oppimaan. Oppimisprosessi jatkuu myös osakkaana, ja samalla pyrin tukemaan ryhmämme nuorempia kollegoja heidän urapoluillaan. Toivon, että HPP:n avoin ilmapiiri tukee kehittymistä ja työssä viihtymistä. Jokaisella on tilaisuus panostaa itselleen tärkeisiin asioihin, saada apua toisilta – ja antaa sitä myös takaisin.”

Daniil Levanov, Associate

”Valmistuin reilu vuosi sitten ja siirryin HPP:lle syksyllä 2018. Lyhyessä ajassa on ehtinyt muodostua hyvin positiivinen vaikutelma siitä, millaista työ täällä on. Täällä tosiaan saa keskittyä olennaiseen eli toimeksiantotyöskentelyyn. Organisaatio pyörii kevyesti, joten aikaa ei kulu turhanpäiväisiin asioihin.

Työskentelen teknologiatiimissä ja erikoistun sopimusoikeuteen sekä riidanratkaisuun. Juristiuran alkutaipaleella mahdollisuudet päättää itsenäisesti siitä, mitä tekee ja miten, voivat usein olla rajalliset, mutta täällä on kyllä mahdollisuus vaikuttaa siihen, mitä tilaisuuksia itselle tarjoutuu ja mihin työtehtävät vievät. Ilmapiiri on siinä mielessä rehti, että täällä otetaan huomioon, mitä kukin osaa ja haluaa tehdä ja mihin rahkeet riittävät. Omassa tapauksessani olemme esimerkiksi myös pohtineet, miten voisin hyödyntää työssä myös taustaani ja kielitaitoani.”

Jaana Silvola, Assistentti

”HPP on minulle tuttu työpaikka. Työskentelin assistenttina HPP:tä edeltäneessä yrityksessä 1990-luvulla kuuden vuoden ajan, minkä jälkeen muutin perheeni kanssa ulkomaille viideksitoista vuodeksi. Kotimaahan palattuani olin töissä metsäteollisuusyrityksessä lakiasiainassistenttina muutaman vuoden, kunnes HPP:llä avautui assistentin paikka ja sain mahdollisuuden palata takaisin mieluisaan työympäristöön ja joidenkin tuttujen kollegoiden pariin. Nyt on siis kymmenes vuosi meneillään. Työnkuva ja menetelmät ovat muuttuneet täysin, mutta peruskuvio on sama. Viihdyn tehtävissäni erinomaisesti!

Työskentelen ympäristö- ja kiinteistöryhmän assistenttina. Avustan 11 juristia toimeksiantojen hoidossa ja huolehdin muun muassa asiakirjojen viimeistelystä, asiakirjahallinnasta ja taloushallinnollisista tehtävistä, kuten esimerkiksi laskutuksesta. Päivittäisiin tehtäviin kuuluu myös kokous- ja matkajärjestelyjä, määräaikojen seuraamista, asiakirjojen muotoilua ja niiden toimittamista viranomaisille, kuten myös toimeksiantoihin liittyvän taustamateriaalin hankintaa ja dokumentointia.

Työympäristönä HPP on mielestäni positiivinen, kannustava ja yhteisöllinen. Työpäiväni vaihtelevat todella paljon eikä niitä voi suunnitella kovinkaan paljon etukäteen. Uusi kiireellinen työtehtävä muuttaa hetkessä päivän suunnitelmat. Minulle sopiikin erinomaisesti, että työpäivät ovat vaihtelevia ja eläväisiä!”

 

HPP @instagram

Kiinteistötiimimme osakas Jari Tuomala on työskennellyt HPP:llä huikeat 20 vuotta! ✨

Juristeja oli Jarin ensimmäisenä työpäivänä HPP:llä vain noin 15 ja toimiston osoitekin on sittemmin muuttunut. Jari kuitenkin nauttii näkemästään HPP:n kasvavasta ja kehittyvästä elinkaaresta ja on ylpeä, että on kasvussa mukana.

Jari aloitti itse aikoinaan ympäristöjuristina ja siirtyi siitä pikkuhiljaa kiinteistöpuolelle. HPP:n kiinteistöoikeuden palvelualue onkin kehittynyt valtavasti ja tiimi jatkaa kasvuaan. 💎

Jari haluaa jakaa seuraavan vinkin jokaiselle vastavalmistuneelle juristille:

💬 “Pysy uteliaana ja pidä mielesi avoimena. Uran alkuvaiheessa kannattaa tehdä kaiken tyyppistä juridiikkaa juristin yleissivistyksen saamiseksi”.

#kiinteistöoikeus #uratarina #hppcareer #hppasianajotoimisto #hppattorneys
...

Kysyimme henkilöstökoordinaattori Anniinalta miksi kannattaa hakea HPP:lle harjoittelijaksi ja mikä on paras ajankohta hakea?

💬”HPP:lle voi jättää hakemuksen milloin tahansa ja pääsääntöisesti haemme harjoittelijaohjelmiimme kolme kertaa vuodessa; maalis-, elo- ja marraskuussa. Toimistollamme työskentelee vuosittain yli 30 oikeustieteiden opiskelijaa erilaisissa harjoittelijaohjelmissa. Tarkat hakuajankohdat ilmoitetaan HPP:n somekanavissa sekä nettisivuillamme”, Anniina kertoo.

Tässä viisi syytä miksi hakea harjoittelijaksi juuri HPP:lle:

1️⃣ Meillä on mahtavat ura- ja kehitysmahdollisuudet harjoittelijaohjelmien sisällä!
2️⃣ Harjoittelijaohjelmat ovat meille myös tärkeä rekrytointikanava juristin tehtäviä ajatellen.
3️⃣ Luotamme harjoittelijoihimme ja annamme vastuuta.
4️⃣ Kaikilla harjoittelijoilla on kokeneempi juristi-tutor tukemassa matkan varrella.
5️⃣ Matalahierarkkisesta työyhteisöstämme ja HPP:n harjoittelijaporukasta on vaikea pistää paremmaksi!

Kiinnostuitko? Kirjoita kommenttikenttään kysymyksiä harjoittelijahakuihin liittyen niin Anniina vastaa! 👇

#hrcoordinator #juniortrainee #legaltrainee #associatetrainee #rekry #lakiopiskelija #hpptrainee #hppcareer #hppattorneys #hppasianajotoimisto
...

Viime syksynä työoikeuden asiantuntijamme Henna, Visaperttu, Johanna ja Jenni aloittivat työnantajille ja HR-ammattilaisille suunnatun Lainkuuliaiset-sarjan, missä he avaavat ajankohtaisia oikeustapauksia työoikeudellisista aiheista. ⚖️

Sarja on saanut erittäin positiivisen vastaanoton, ja tiimi on innoissaan tulevien jaksojen kuvaamisesta.

💬 ”Tavoitteemme on kertoa työnantajille tärkeistä työsuhteisiin liittyvistä aiheista kompaktisti ja ymmärrettävästi, ja saamamme palautteen mukaan olemmekin tässä onnistuneet. Lainkuuliaisia on ilo tehdä!” osakas Henna kommentoi.

Sarjasta on tähän mennessä julkaistu jo 4 jaksoa, jotka voit katsoa veloituksetta liittymällä postituslistallemme 👉 hpp.fi/tilaa-lainkuuliaiset

#hpplainkuuliaiset #hr #työoikeus #hppasianajotoimisto #hppattorneys
...