HPP Asianajotoimisto

Harjoittelijaohjelmat

Toimistollamme työskentelee vuosittain yli 30 oikeustieteiden opiskelijaa harjoittelijatehtävissä. Harjoittelijaohjelmia on tarjolla eri opintojen vaiheessa oleville opiskelijoille:

Junior Trainee – opintojen alkuvaiheessa (1. ja 2. vuosikurssi) olevat opiskelijat
Legal Trainee – opintojen puolivälissä (3. ja 4. vuosikurssi) olevat opiskelijat
Associate Trainee – opintojen loppuvaiheessa (4.vuosikurssista eteenpäin) olevat opiskelijat

Liiketoiminnan jatkuvasti kasvaessa haemme joukkoomme motivoituneita, innostuneita ja lahjakkaita tulevaisuuden osaajia. Arvostamme joustavaa, toimeen tarttuvaa ja vastuullista työskentelyotetta, erinomaista suomen ja englannin kielen taitoa sekä oppimishalua.

Otamme jatkuvasti vastaan hakemuksia kaikille harjoittelujaksoille. Liitä mukaan hakemuskirje, CV ja opintosuoritusote yhtenä liitetiedostona. Legal Trainee ja Associate Trainee -harjoittelun hakemuskirje tulisi olla englanninkielinen.

Tarkemmat keskitetyt rekrytointi- ja hakuajat julkaistaan erillisissä ilmoituksissamme nettisivuillamme Avoimet työpaikat -osiossa, Paragraaffin oikkaripörssin sivuilla ja some-kanavissamme.

Associate Trainee

Oikeustieteen opintojesi loppuvaiheessa voit työskennellä kokopäiväisenä harjoittelijana toimistollamme. Saat mahdollisuuden tutustua HPP:llä työskentelevän juristin työhön ja kehittää osaamistasi valitsemallasi juridiikan osa-alueella. Kokopäiväisenä harjoittelijana työskentelet osana nimettyä liiketoimintaryhmää (M&A, ympäristö, teknologia, insolvenssi, riidanratkaisu).

Harjoittelijat avustavat laajasti eri asiantuntemusalueidemme juristeja toimeksiantoihin liittyvissä tehtävissä, muun muassa erilaisten juridisten asiakirjojen laadinnassa sekä oikeudellisissa selvitys- ja käännöstöissä. Kokoaikaisen harjoittelujakson kesto on noin neljä kuukautta.

Legal Trainee

Olet jo opinnoissasi yltänyt yli puolen välin ja pystyt avustamaan juristeja erilaisissa oikeusinformatiikan tehtävissä, asiakirjojen laatimisessa ja oikeudellisissa käännöksissä. Osa-aikaisella harjoittelujaksolla työskentelet noin 2-3 päivää viikossa. Harjoittelujaksot kestävät keskimäärin yhden vuoden, mutta jakson pituus vaihtelee ja on joustavasti sovittavissa 4-18 kuukauden pituiseksi.

Junior Trainee

Tässä roolissa toimit juristien ja muiden organisaation toimintojen tärkeänä tukena ja monen työkiireen pelastajana. Työpäivääsi sisältyy erilaisia tehtäviä ja hoidat niin juristeilta kuin muulta toimistohenkilöstöltä tulevia tehtäviä: tulostamista, asiakirjojen toimittamista viranomaisille sekä esimerkiksi toimiston vastaanotossa ja kokousjärjestelyissä avustamista. Työskentely on lukuvuoden aikana osa-aikaista, noin 2-3 päivää viikossa. Harjoittelujaksot kestävät keskimäärin yhden vuoden, mutta jakson pituus vaihtelee ja on joustavasti sovittavissa 4-18 kuukauden pituiseksi.

Uratarinat

Suvi Kurki-Suonio – Legal Trainee

Olen saanut tehdä eri oikeudenaloihin liittyviä töitä todella moni­puolisesti: ympäristöoikeuteen, yritysoikeuteen, immateriaali­oikeuteen, kilpailu­oikeuteen ja hankintaoikeuteen liittyviä tehtäviä. Tekemällä erilaisia asioita olen oppinut valtavasti.

Töissä olen oppinut erilaisia käytännön taitoja. Olen kehittynyt paineen hallinnassa, vastuun kantamisessa sekä priorisointi- ja organisointi­taidoissa. Toisaalta taas olen oppinut asiakaslähtöisyyttä ja ajattelemaan asioita asiakkaan näkökulmasta. Päämääräni ja tulevaisuuden tavoitteeni ovat selkiytyneet todella paljon. Tuntuu myös siltä, että olen saanut ylittää itseni useita kertoja.

On hieno tunne, kun kokeneet juristit luottavat omaan työhön. Ennen kaikkea olen saanut huomata, että pärjään hyvin ison asianajotoimiston työympäristössä.

Sara Laitinen – Legal Trainee

Kahden vuoden harjoittelun aikana työni on muuttunut koko ajan monipuolisemmaksi. Olen päässyt mukaan istuntoihin, kirjoittamaan lausuntoja, muistioita ja käännöksiä ja tietysti suorittamaan yleistä tiedonhakua. Olen kehittynyt oman työn aikatauluttamisessa, kun olen päässyt osaksi isompia projekteja.

Käsitykseni asianajajan työstä eivät ole varsinaisesti muuttuneet, mutta ymmärrän koko ajan konkreettisemmin, mitä työ käytännössä on. Olen saanut esimerkiksi huomata, miten monipuolista riitajuristin työ on. Pelkkä lain tunteminen ei riitä, vaan täytyy omata myös valtavasti yleistietoa muistakin asioista, kuten esim. rakennustekniikasta. Työn monipuolisuuden johdosta olen motivoituneempi suorittamaan opintoja ja oppimaan laaja-alaisesti uutta.

Niclas Ruotsalainen – Junior Trainee

Kaikkein kiinnostavinta harjoittelussa on ollut oppia ison asianajo­toimiston toimintatapoja. Varsinkin tutorjärjestelmä on toiminut todella hyvin. Omalta tutoriltani olen saanut rakentavaa palautetta ja aina halutessani vähän vaativampia tehtäviä. Kaiken kaikkiaan työtehtävät ovat muutenkin olleet odotettua monipuolisempia. Tutorin kanssa keskusteleminen on edesauttanut omaa kehitystäni todella paljon.

Työilmapiiri on ollut muutenkin erittäin kannustava. Ei ole sellaista asiaa, mitä ei voisi mennä kysymään. Tuntuu, että olen saanut odotuksilleni katetta. Asianajotoimiston työ on näyttäytynyt jopa positiivisempana kuin odotin.

 

HPP @instagram

Ladataan kuvia...

Yhteyshenkilöt

 


Laukkanen Marjo
+358 9 474 2276
marjo.laukkanen@hpp.fi


Suomi Anniina
+358 9 474 2529
anniina.suomi@hpp.fi