HPP Asianajotoimisto

Harjoittelijaohjelmat

Toimistollamme työskentelee vuosittain yli 30 oikeustieteiden opiskelijaa harjoittelijatehtävissä. Harjoittelijaohjelmia on tarjolla eri opintojen vaiheessa oleville opiskelijoille:

Junior Trainee – opintojen alkuvaiheessa (1. ja 2. vuosikurssi) olevat opiskelijat
Legal Trainee – opintojen puolivälissä (3. ja 4. vuosikurssi) olevat opiskelijat
Associate Trainee – opintojen loppuvaiheessa (4.vuosikurssista eteenpäin) olevat opiskelijat

Liiketoiminnan jatkuvasti kasvaessa haemme joukkoomme motivoituneita, innostuneita ja lahjakkaita tulevaisuuden osaajia. Arvostamme joustavaa, toimeen tarttuvaa ja vastuullista työskentelyotetta, erinomaista suomen ja englannin kielen taitoa sekä oppimishalua.

Otamme jatkuvasti vastaan hakemuksia kaikille harjoittelujaksoille. Liitä mukaan hakemuskirje, CV ja opintosuoritusote yhtenä liitetiedostona. Legal Trainee ja Associate Trainee -harjoittelun hakemuskirje tulisi olla englanninkielinen.

Tarkemmat keskitetyt rekrytointi- ja hakuajat julkaistaan erillisissä ilmoituksissamme Paragraaffin oikkaripörssin sivuilla ja some-kanavissamme.

Associate Trainee

Oikeustieteen opintojesi loppuvaiheessa voit työskennellä kokopäiväisenä harjoittelijana toimistollamme. Saat mahdollisuuden tutustua HPP:llä työskentelevän juristin työhön ja kehittää osaamistasi valitsemallasi juridiikan osa-alueella. Kokopäiväisenä harjoittelijana työskentelet osana nimettyä liiketoimintaryhmää (transaktiot, ympäristö, teknologia, insolvenssi, riidanratkaisu, kilpailu).

Harjoittelijat avustavat laajasti eri asiantuntemusalueidemme juristeja toimeksiantoihin liittyvissä tehtävissä, muun muassa erilaisten juridisten asiakirjojen laadinnassa sekä oikeudellisissa selvitys- ja käännöstöissä. Kokoaikaisen harjoittelujakson kesto on noin neljä kuukautta.

Legal Trainee

Olet jo opinnoissasi yltänyt yli puolen välin ja pystyt avustamaan juristeja erilaisissa oikeusinformatiikan tehtävissä, asiakirjojen laatimisessa ja oikeudellisissa käännöksissä. Osa-aikaisella harjoittelujaksolla työskentelet noin 2-3 päivää viikossa. Harjoittelujaksot kestävät keskimäärin yhden vuoden, mutta jakson pituus vaihtelee ja on joustavasti sovittavissa 4-18 kuukauden pituiseksi.

Junior Trainee

Tässä roolissa toimit juristien ja muiden organisaation toimintojen tärkeänä tukena ja monen työkiireen pelastajana. Työpäivääsi sisältyy erilaisia tehtäviä ja hoidat niin juristeilta kuin muulta toimistohenkilöstöltä tulevia tehtäviä: tulostamista, asiakirjojen toimittamista viranomaisille sekä esimerkiksi toimiston vastaanotossa ja kokousjärjestelyissä avustamista. Työskentely on lukuvuoden aikana osa-aikaista, noin 1-3 päivää viikossa. Harjoittelujaksot kestävät keskimäärin yhden vuoden, mutta jakson pituus vaihtelee ja on joustavasti sovittavissa 4-18 kuukauden pituiseksi.

Uratarinat

Maria Metso – Associate

Olen työskennellyt HPP:llä noin neljä vuotta, ensin harjoittelijan roolissa Junior Traineena sitten Legal Traineena ja lopuksi Associate Traineena. Tällä hetkellä työskentelen Associate-juristina kilpailutiimissä.

Harjoittelija-aikoina pääsin mukaan moniin mielenkiintoisiin toimeksiantoihin sekä syventymään erityisesti minua kiinnostaviin oikeudenaloihin. Kehityin huimasti erilaisten selvitystöiden, käännösten sekä asiakirjojen laadintojen kautta. Lisäksi opin yhä paremmaksi aikatauluttamisen ja organisoinnin sekä paineen hallinnan saralla.

Oli hienoa huomata, miten vastuussa ja työtehtävien vaikeustasossa näkyi selkeä kasvu harjoittelujaksojen edetessä. Koko harjoittelujaksojen ajan sain juristeilta toistuvasti palautetta, ohjeita ja apua, jotka ovat mittaamattoman tärkeitä juristin käytännön työn kannalta ja joista on ollut suuri hyöty kehittyessäni harjoittelijana ja myöhemmin juristina. Harjoittelujaksot antoivat siten paljon hyviä eväitä tulevaisuuteen.

Tällä hetkellä Associate-juristina työskentelen kilpailuoikeudellisten kysymysten lisäksi myös lääke- ja terveydenhuolto-oikeuden parissa. Päädyin kyseisten oikeudenalojen pariin harjoittelujaksojeni aikana heränneen mielenkiinnon myötä, kun pääsin mukaan ratkomaan erinäisiä, näihin aihepiireihin kuuluvia kysymyksiä. Harjoittelijana työskentely HPP:llä on siten juristiksi kasvattamisen lisäksi auttanut minua löytämään itseäni kiinnostavat oikeudenalat monista vaihtoehdoista.

Suvi Kurki-Suonio – Legal Trainee

Olen saanut tehdä eri oikeudenaloihin liittyviä töitä todella moni­puolisesti: ympäristöoikeuteen, yritysoikeuteen, immateriaali­oikeuteen, kilpailu­oikeuteen ja hankintaoikeuteen liittyviä tehtäviä. Tekemällä erilaisia asioita olen oppinut valtavasti.

Töissä olen oppinut erilaisia käytännön taitoja. Olen kehittynyt paineen hallinnassa, vastuun kantamisessa sekä priorisointi- ja organisointi­taidoissa. Toisaalta taas olen oppinut asiakaslähtöisyyttä ja ajattelemaan asioita asiakkaan näkökulmasta. Päämääräni ja tulevaisuuden tavoitteeni ovat selkiytyneet todella paljon. Tuntuu myös siltä, että olen saanut ylittää itseni useita kertoja.

On hieno tunne, kun kokeneet juristit luottavat omaan työhön. Ennen kaikkea olen saanut huomata, että pärjään hyvin ison asianajotoimiston työympäristössä.

 

HPP @instagram

📣 There are still a few days left to apply for our Senior Counsel position in the Competition law team!

You might be the one we are looking for if:

🔹 You have a minimum of 6 years of experience in the field
🔹 You speak Finnish and English fluently
🔹 You are a team player but also have the ability to work independently

Find out more about the role from our website (link in bio) and submit your application by 6.2!

#hpprecruitment #seniorcounsel #competitionlaw #hppattorneys #hppasianajotoimisto
...

❕ The application for our Associate Trainee program is open! ❕ We are looking for students in the end of their studies to join us for Fall 2023.

The program is full-time and lasts for 4 months. As an Associate Trainee you get to work as part of a team according to your interests - transactions, technology, competition, environment, dispute resolution, finance or insolvency. ⭐

Read more from our website (link in bio) and send your application by 19.2.2023!

#associatetrainee #recruitment #lawstudent #hpptrainee #hppcareer #hppattorneys #hppasianajotoimisto
...

✨Hey law student!✨ If you are halfway through your degree you can join us as a Legal Trainee.

As a Legal Trainee you assist our lawyers for example in legal research and translation tasks and in drafting documents. During the part-time trainee period, you will work approximately 2–3 days a week and the length of the trainee period is on average one year.

Keep an eye on our stories for the next application period!

#legaltrainee #lawstudent #hpptrainee #hppcareer #hppattorneys #hppasiajotoimisto
...

We are looking for a Senior Counsel to become part of our Competition law team! ✨
 
Find out more about the role from Partner Anna Roubier’s video and our website.

#hpprecruitment #seniorcounsel #competitionlaw #hppattorneys #hppasianajotoimisto
...

Do you remember our Instagram giveaway last fall? 🔒

Here are the lucky winners together with our Associates Maria and Johanna at Restaurant Pamela after working their way out from the Escape Room. 🔑

Thank you all for a fun evening! 😊

#giveaway #lawstudents #oikkarit #arvonta #escaperoom #hppattorneys #hppasianajotoimisto
...

Yhteyshenkilöt


Suomi Anniina
+358 9 474 2529
anniina.suomi@hpp.fi