HPP Asianajotoimisto

Harjoittelijaohjelmat

Toimistollamme työskentelee vuosittain yli 30 oikeustieteiden opiskelijaa harjoittelijatehtävissä. Harjoittelijaohjelmia on tarjolla eri opintojen vaiheessa oleville opiskelijoille:

Junior Trainee – opintojen alkuvaiheessa (1. ja 2. vuosikurssi) olevat opiskelijat
Legal Trainee – opintojen puolivälissä (3. ja 4. vuosikurssi) olevat opiskelijat
Associate Trainee – opintojen loppuvaiheessa (4.vuosikurssista eteenpäin) olevat opiskelijat

Liiketoiminnan jatkuvasti kasvaessa haemme joukkoomme motivoituneita, innostuneita ja lahjakkaita tulevaisuuden osaajia. Arvostamme joustavaa, toimeen tarttuvaa ja vastuullista työskentelyotetta, erinomaista suomen ja englannin kielen taitoa sekä oppimishalua.

Hakuaika seuraaviin harjoittelijaohjelmiimme alkaa elokuussa 2023.

Otamme kuitenkin jatkuvasti vastaan hakemuksia kaikille harjoittelujaksoille. Liitä mukaan hakemuskirje, CV ja opintosuoritusote yhtenä liitetiedostona.

Tarkemmat keskitetyt rekrytointi- ja hakuajat julkaistaan erillisissä ilmoituksissamme Paragraaffin oikkaripörssin sivuilla ja some-kanavissamme.

Associate Trainee

Oikeustieteen opintojesi loppuvaiheessa voit työskennellä kokopäiväisenä harjoittelijana toimistollamme. Saat mahdollisuuden tutustua HPP:llä työskentelevän juristin työhön ja kehittää osaamistasi valitsemallasi juridiikan osa-alueella. Kokopäiväisenä harjoittelijana työskentelet osana nimettyä liiketoimintaryhmää (transaktiot, ympäristö, teknologia, insolvenssi, riidanratkaisu, kilpailu, rahoitus).

Harjoittelijat avustavat laajasti eri asiantuntemusalueidemme juristeja toimeksiantoihin liittyvissä tehtävissä, muun muassa erilaisten juridisten asiakirjojen laadinnassa sekä oikeudellisissa selvitys- ja käännöstöissä. Kokoaikaisen harjoittelujakson kesto on noin neljä kuukautta.

Legal Trainee

Olet jo opinnoissasi yltänyt yli puolen välin ja pystyt avustamaan juristeja erilaisissa oikeusinformatiikan tehtävissä, asiakirjojen laatimisessa ja oikeudellisissa käännöksissä. Osa-aikaisella harjoittelujaksolla työskentelet noin 2-3 päivää viikossa. Harjoittelujaksot kestävät keskimäärin yhden vuoden, mutta jakson pituus vaihtelee ja on joustavasti sovittavissa 4-18 kuukauden pituiseksi.

Junior Trainee

Tässä roolissa toimit juristien ja muiden organisaation toimintojen tärkeänä tukena ja monen työkiireen pelastajana. Työpäivääsi sisältyy erilaisia tehtäviä ja hoidat niin juristeilta kuin muulta toimistohenkilöstöltä tulevia tehtäviä: tulostamista, asiakirjojen toimittamista viranomaisille sekä esimerkiksi toimiston vastaanotossa ja kokousjärjestelyissä avustamista. Työskentely on lukuvuoden aikana osa-aikaista, noin 1-3 päivää viikossa. Harjoittelujaksot kestävät keskimäärin yhden vuoden, mutta jakson pituus vaihtelee ja on joustavasti sovittavissa 4-18 kuukauden pituiseksi.

Uratarinat

Maria Metso – Associate

Olen työskennellyt HPP:llä noin neljä vuotta, ensin harjoittelijan roolissa Junior Traineena sitten Legal Traineena ja lopuksi Associate Traineena. Tällä hetkellä työskentelen Associate-juristina kilpailutiimissä.

Harjoittelija-aikoina pääsin mukaan moniin mielenkiintoisiin toimeksiantoihin sekä syventymään erityisesti minua kiinnostaviin oikeudenaloihin. Kehityin huimasti erilaisten selvitystöiden, käännösten sekä asiakirjojen laadintojen kautta. Lisäksi opin yhä paremmaksi aikatauluttamisen ja organisoinnin sekä paineen hallinnan saralla.

Oli hienoa huomata, miten vastuussa ja työtehtävien vaikeustasossa näkyi selkeä kasvu harjoittelujaksojen edetessä. Koko harjoittelujaksojen ajan sain juristeilta toistuvasti palautetta, ohjeita ja apua, jotka ovat mittaamattoman tärkeitä juristin käytännön työn kannalta ja joista on ollut suuri hyöty kehittyessäni harjoittelijana ja myöhemmin juristina. Harjoittelujaksot antoivat siten paljon hyviä eväitä tulevaisuuteen.

Tällä hetkellä Associate-juristina työskentelen kilpailuoikeudellisten kysymysten lisäksi myös lääke- ja terveydenhuolto-oikeuden parissa. Päädyin kyseisten oikeudenalojen pariin harjoittelujaksojeni aikana heränneen mielenkiinnon myötä, kun pääsin mukaan ratkomaan erinäisiä, näihin aihepiireihin kuuluvia kysymyksiä. Harjoittelijana työskentely HPP:llä on siten juristiksi kasvattamisen lisäksi auttanut minua löytämään itseäni kiinnostavat oikeudenalat monista vaihtoehdoista.

Suvi Kurki-Suonio – Legal Trainee

Olen saanut tehdä eri oikeudenaloihin liittyviä töitä todella moni­puolisesti: ympäristöoikeuteen, yritysoikeuteen, immateriaali­oikeuteen, kilpailu­oikeuteen ja hankintaoikeuteen liittyviä tehtäviä. Tekemällä erilaisia asioita olen oppinut valtavasti.

Töissä olen oppinut erilaisia käytännön taitoja. Olen kehittynyt paineen hallinnassa, vastuun kantamisessa sekä priorisointi- ja organisointi­taidoissa. Toisaalta taas olen oppinut asiakaslähtöisyyttä ja ajattelemaan asioita asiakkaan näkökulmasta. Päämääräni ja tulevaisuuden tavoitteeni ovat selkiytyneet todella paljon. Tuntuu myös siltä, että olen saanut ylittää itseni useita kertoja.

On hieno tunne, kun kokeneet juristit luottavat omaan työhön. Ennen kaikkea olen saanut huomata, että pärjään hyvin ison asianajotoimiston työympäristössä.

 

HPP @instagram

✨ Tässä on riitatiimimme uusin Associate - Mikko Mäkelä. ✨

Mikko aloitti HPP:llä Junior Traineenä tammikuussa 2020, jonka jälkeen hän siirtyi Legal Traineeksi sekä vastuuoikkariksi vuoden 2021 alusta saman vuoden loppuun asti. Mikko saapui toimistolle taas vuoden 2022 kesäksi riitatiimin Associate Traineeksi, ja työskentelee nyt Associatena. Onneksi olkoon! 😊

💬 “HPP:llä pääsi jo harjoittelijana tekemään vastuullisia ja juristin toimeen liittyviä työtehtäviä. Odotan kuitenkin, että vastuu omasta tekemisestä vielä kasvaa ja että pääsen syventymään pidemmällä ajanjaksolla toimeksiantoihin enemmän, kuin mitä harjoittelujaksot ovat mahdollistaneet”, Mikko kommentoi.

#associate #hppcareer #riidanratkaisu #disputeresolution #hppattorneys #hppasianajotoimisto
...

🥅 Perjantaina järjestettiin taas perinteinen Asianajoliigan salibandyturnauksen finaali, jossa yhdistimme voimamme jälleen @merilampiattorneys kanssa. 🥅 Voittoon asti joukkueemme ei yltänyt tällä kertaa, mutta hauskaa oli siitä huolimatta. 😉

Kiitos kaikille osallistuneille kivasta turnauksesta, palataan jälleen ensi vuonna! ✨

#asianajoliiga #salibandy #hppasianajotoimisto #hppattorneys
...

Insolvenssioikeudellinen Yhdistys ry on myöntänyt Associate Aleksi Ollille tutkielmapalkinnon yhdestä vuoden 2022 parhaasta insolvenssioikeudellisesta pro-gradu tutkielmasta, jonka aiheena oli ”Keinotekoiset järjestelyt ulosotossa ja konkurssissa”. ✨

Aleksi on valmistunut Helsingin yliopiston Vaasan yksiköstä viime vuonna, ja työskennellyt HPP:n rahoitustiimissä viime syksystä lähtien.

Onneksi olkoon Aleksi! 🤩

#progradu #hppasianajotoimisto #hppattorneys
...

Associate Traineet Helmi, Sanni, Pinja, Joonas, Henrik ja Max aloittivat HPP:llä tällä viikolla. ✨ Heidän ensimmäiset päivänsä ovat koostuneet yhteisestä perehdytyksestä, ja loppuviikon Traineet pääsevät tutustumaan omiin tiimeihinsä ja työtehtäviinsä.

Kesän Associate Traineet työskentelevät seuraavissa tiimeissämme: transaktiot, teknologia, insolvenssi ja kilpailu.

Lämpimästi tervetuloa HPP:lle! ☀️💛

#associatetrainee #hppcareer #HaPPy #hppattorneys #hppasianajotoimisto
...

This error message is only visible to WordPress admins
Error: Access Token is not valid or has expired. Feed will not update.

Yhteyshenkilöt


Suomi Anniina
+358 40 549 6080
anniina.suomi@hpp.fi