Katso asiantuntemuksen mukaan
 • MaijaAhtiainen

  Ahtiainen Maija

  Senior Associate
  +358 50 435 5342
  Senior Associate, Asianajaja, Varatuomari
  +358 50 435 5342 /

  Maija Ahtiainen on erikoistunut riidanratkaisuun. Hän avustaa asiakkaitamme kaupallisiin riitoihin liittyvissä oikeudenkäynneissä ja välimiesmenettelyissä sekä rikosoikeudenkäynneissä. Maijan osaamisalueisiin kuuluvat myös yleinen sopimusoikeus ja erityisesti teknologia-alan sopimuksiin liittyvät juridiset kysymykset. Maija on myös toiminut välimiesoikeuksien sihteerinä.

  Maija on valmistunut Helsingin yliopistosta vuonna 2013. Lisäksi hän on opiskellut sopimus- ja yhtiöoikeutta Glasgow’n yliopistossa Isossa-Britanniassa.

  Maija aloitti HPP:n palveluksessa vuonna 2017, mitä ennen hän on työskennellyt lakimiehenä kansainvälisessä asianajotoimistossa. Hän on myös suorittanut harjoittelun Korkeimmassa oikeudessa. Maija on saanut varatuomarin arvonimen auskultoituaan Pirkanmaan käräjäoikeudessa.

  Maijan työkielet ovat suomi ja englanti.

 • 2013 Gahmberg Nora high

  Gahmberg-Hisinger Nora

  Osakas
  +358 50 532 2532LinkedIn
  Osakas
  +358 50 532 2532 /

  Nora Gahmberg-Hisinger on erikoistunut avustamaan asiakkaita meri- ja kuljetusoikeuteen, kansainväliseen kauppaoikeuteen, vakuutusoikeuteen sekä riidanratkaisuun liittyvissä kysymyksissä. Nora on vastuussa toimiston menestyksekkäästä kuljetusryhmästä, jolla on vuosikymmenten kokemus erilaisista meri- ja kuljetusoikeuden alaan liittyvistä toimeksiannoista.

  Ennen siirtymistään HPP:lle Nora työskenteli lakimiehenä Norjassa kanadalaisen Teekay Corporationin tytäryhtiössä ja Teekay Petrojarl Production AS -varustamossa ja sitä ennen suomalaisessa meri- ja kuljetusoikeuteen erikoistuneessa asianajotoimistossa. Nora hoitaa toimeksiantoja kotimaisille ja kansainvälisille vakuutusyhtiöille, varustamoille, huolinta- ja kuljetusalan yrityksille, kuljetusasiakkaille, sekä valtion laitoksille ja viranomaisille.

  Nora on Suomen Merioikeusyhdistys Ry:n (CMI Finland), sekä WISTA Finland Ry:n (Women’s International Shipping and Trading Association) hallituksen jäsen.

  Nora on rankattu kansainvälisissä asianajoalaa arvioivissa hakemistoissa (Chambers Europe, Chambers Global, Legal500), joissa häntä on kuvattu mm. seuraavasti:

  ”An excellent lawyer, a skilful negotiator, extremely effective and flexible.” (Chambers Europe 2017)

  ”Brilliant negotiator.” (Legal 500)

  Nora on valmistunut oikeustieteen maisteriksi sekä Helsingin yliopiston oikeustieteellisestä tiedekunnasta että Uppsala Universitetin oikeustieteellisestä tiedekunnasta.

  Noran työkielet ovat suomi, ruotsi ja englanti.

 • HPP-Hammarstrom

  Hammarström Jörgen

  Osakas
  +358 40 501 5274
  Osakas, Asianajaja, Varatuomari
  +358 40 501 5274 /

  Jörgen Hammarström on erikoistunut neuvomaan asiakkaita erityisesti riidanratkaisuun, välimiesmenettelyihin ja muun tyyppisiin oikeudenkäynteihin sekä yhtiöoikeuteen ja erilaisiin yritysjärjestelyihin liittyvissä asioissa. Hänen osaamisalueisiinsa kuuluvat yritys- ja liiketoiminnan sopimukset ja transaktiot.

  Jörgen on edustanut lähes 30 vuoden ajan toimiston kotimaisia ja kansainvälisiä yritys- ja yhteisöasiakkaita erilaisissa liiketoimintaan liittyvissä välimiesmenettelyissä ja oikeudenkäynneissä Suomessa, muissa Pohjoismaissa ja Baltiassa. Hän on myös toiminut välimiehenä sekä kotimaisissa että kansainvälisissä välimiesmenettelyissä.

  Jörgen on uransa aikana neuvonut toimiston kotimaisia ja kansainvälisiä yritys- ja yhteisöasiakkaita kaikenlaisissa yhtiöoikeuteen ja yleisesti liiketoimintaan liittyvissä asioissa sekä hoitanut lukuisia määriä niin suuria kuin pieniä yrityskauppoja ja muita yritysjärjestelyitä.

  Jörgen on valmistunut Helsingin yliopistosta. HPP:n palveluksessa hän aloitti vuonna 1985 ja osakkaana vuonna 1988.

  Jörgenin työkielet ovat ruotsi, suomi ja englanti.

 • Tatu-Jaarinen

  Jaarinen Tatu

  Senior Associate
  Senior Associate

  Tatu Jaarinen on erikoistunut avustamaan asiakkaitamme sekä oikeudenkäynneissä että kotimaisissa ja kansainvälisissä välimiesmenettelyissä. Tatu on toiminut asiamiehenä muun muassa rakentamista, projektitoimituksia, yritysjärjestelyjä, osakassopimuksia ja jälleenmyyntisopimuksia koskevissa riita-asioissa.

  Tatu on valmistunut Helsingin yliopistosta vuonna 2012, ja hän on aloittanut HPP:n palveluksessa vuonna 2017 työskenneltyään sitä ennen helsinkiläisessä riidanratkaisuun erikoistuneessa asianajotoimistossa. Tatu on saanut varatuomarin arvonimen auskultoituaan Pirkanmaan käräjäoikeudessa.

  Tatun työkielet ovat suomi ja englanti.

 • PerttuKoivulaHPP3-Pieni

  Koivula Perttu

  Senior Advisor
  +358 40 630 4758
  Senior Advisor, Asianajaja, Varatuomari
  +358 40 630 4758 /

  Perttu Koivula on erikoistunut avustamaan asiakkaita julkisiin hankintoihin sekä riidanratkaisuun liittyvissä kysymyksissä. Hänellä on monipuolinen kokemus julkisista hankinnoista ja riidanratkaisusta.

  Ennen HPP:n palvelukseen siirtymistään hän on työskennellyt tuomarina markkinaoikeudessa, lakimiehenä vakuutusyhtiössä ja viskaalina Helsingin hovioikeudessa.

  Perttu on valmistunut Helsingin yliopistosta. HPP:n palveluksessa hän aloitti vuonna 2014.

  Pertun työkielet ovat suomi ja englanti.

 • Osakas, Asianajaja
  +358 40 512 3104 /

  Matti Komonen on erikoistunut avustamaan asiakkaita meri- ja kuljetusoikeuteen, riidanratkaisuun sekä vahingonkorvaus- ja vakuutusoikeuteen liittyvissä kysymyksissä.

  Matti avustaa suomalaisia ja ulkomaisia varustamoja, huolinta- ja kuljetusalan yrityksiä sekä näiden asiakkaita. Asiakkaisiin lukeutuu myös vakuutusyhtiötä, valtion laitoksia ja viranomaisia. Pitkäaikaisen asianajajauransa lisäksi Matilla on kokemusta vakuutusalan työtehtävistä. Hänen osaamisensa on noteerattu Chambers and Partners -julkaisussa.

  Matti on jäsenenä Lakimiesliitossa, Suomen Merioikeusyhdistys CMI ry:ssä ja Suomen Vakuutuslakimiesten Yhdistys ry:ssä. Lisäksi hän on jäsenenä Suomen Asianajajaliiton vakuutus- ja vahingonkorvausoikeuden asiantuntijatyöryhmässä.

  Matti on rankattu kansainvälisissä asianajoalaa arvioivissa hakemistoissa (Chambers Europe, Chambers Global), joissa häntä on kuvattu mm. seuraavasti:

  ”Very hard-working lawyer.”  (Chambers Europe 2017)

  Matti on valmistunut Helsingin yliopistosta. HPP:lle hän siirtyi vuonna 2009 toimiston ja Gahmberg & Co:n fuusion yhteydessä.

  Matin työkielet ovat suomi ja englanti.

 • Osakas, Asianajaja, Varatuomari
  +358 40 750 5663 /

  Mikko Leppä on erikoistunut avustamaan asiakkaita riidanratkaisuun liittyvissä asioissa.

  Mikolla on viidentoista vuoden kokemus kotimaisten ja ulkomaisten asiakkaiden edustamisesta kaupallisiin riitoihin liittyvissä oikeudenkäynneissä ja välimiesmenettelyissä. Lisäksi Mikko avustaa koti- ja ulkomaisia yrityksiä kaupallisten sopimusten laatimisessa ja neuvotteluissa.

  Mikko luennoi säännöllisesti erityisesti riitojen ratkaisuun ja sopimusoikeuteen liittyvistä teemoista.

  Ennen siirtymistään HPP:n palvelukseen Mikko työskenteli johtavassa suomalaisessa asianajotoimistossa Specialist Partnerina. Kansainvälistä työkokemusta Mikko on hankkinut johtavasta saksalaisesta asianajotoimistosta. Asiakkaan näkökulmaan hän perehtyi toimiessaan merkittävän infrahankkeisiin erikoistuneen suomalaisen yrityksen palveluksessa erityisalueenaan hankkeita koskevat projektisopimukset.

  Mikko on rankattu kansainvälisissä asianajoalaa arvioivissa hakemistoissa (Chambers Europe, Chambers Global), joissa häntä on kuvattu mm. seuraavasti:

  “Mikko is praised for his ability to ”explain complicated issues in an understandable way.”

  ”He constantly exceeds our expectations; he really digs up the detail and makes a strong case”.

  ”He’s been very good, and we’ve been very happy with him; his way of thinking is very broad and he understands public services legislation”.

  Mikko on valmistunut Turun yliopistosta.

  Mikon työkielet ovat suomi, saksa, englanti ja ruotsi.

 • HPP-Akerberg

  Lind Mikaela

  Senior Associate
  +358 40 702 9029LinkedIn
  Senior Associate, Asianajaja, perhevapaalla
  +358 40 702 9029 /

  Mikaela Lind on erikoistunut riidanratkaisuun. Hän avustaa asiakkaitamme sekä oikeudenkäynneissä että kotimaisissa ja kansainvälisissä välimiesmenettelyissä. Mikaela on toiminut asiamiehenä muun muassa toimitussopimuksia, rakentamista, vakuutussopimuksia ja jälleenmyyntiä koskevissa riita-asioissa. Hänellä on myös kokemusta immateriaalioikeusriidoista.

  Mikaela on valmistunut Helsingin yliopistosta ja on lisäksi suorittanut Hankenin immateriaalioikeuden maisteriohjelman. HPP:n palveluksessa hän aloitti ensin harjoittelijana vuonna 2008 ja siirtyi lakimiehen tehtäviin vuonna 2010.

  Mikaelan työkielet ovat ruotsi, suomi ja englanti.

   

   

 • HPP-Lahdevuori

  Lähdevuori Iiro

  Senior Associate
  +358 50 527 5357LinkedIn
  Senior Associate, Asianajaja, Varatuomari
  +358 50 527 5357 /

  Iiro Lähdevuori on erikoistunut riidanratkaisuun. Iiro toimii asiakkaidemme asiamiehenä riita-asioissa yleisissä tuomioistuimissa sekä välimiesmenettelyissä. Lisäksi hän toimii oikeudellisena neuvonantajana sopimus- ja yhtiöoikeudellisissa asioissa. Iirolla on kokemusta myös työoikeudellisista toimeksiannoista.

  Iiro on suorittanut oikeustieteen kandidaatin tutkinnon Helsingin yliopistossa ja hän on saanut varatuomarin arvonimen auskultoituaan Lahden käräjäoikeudessa vuonna 2006. Iiro aloitti HPP:n palveluksessa vuonna 2010.

  Iiron työkielet ovat suomi ja englanti.

 • Osakas, Asianajaja
  +358 40 725 9252 /

  Klaus Nyblin on erikoistunut avustamaan asiakkaita lääke- ja terveydenhuolto-oikeuteen sekä riidanratkaisuun liittyvissä asioissa. Lisäksi hän on tunnustettu asiantuntija liikesalaisuuden suojaan, sähköiseen viestintään ja tietosuojaan liittyvissä kysymyksissä. Klaus vastaa toimiston Pharmaceuticals & Life Sciences -ryhmästä sekä Yritystoiminnan rikosvastuut -praktiikasta.

  Klausin osaaminen on noteerattu säännöllisesti alan kansainvälissä julkaisuissa. Legal 500 on nimennyt hänet useana vuonna peräkkäin yhdeksi Suomen johtavista asiantuntijoista Technology, Media & Telecommunications -alueella ja on siteerannut lääkealan asiakkaiden kokemuksen Klausin työstä seuraavasti:

  ”Klaus Nyblin is a leader in the field of pharmaceutical-related law. Showered with praise, Nyblin ’has the best expertise in Finland’, ‘a deep understanding of this very complex pharmaceutical environment’ and ‘is an excellent analytical lawyer’.”

  Klausin teos ”Riidanratkaisu – Käsikirja yritykselle” (2012) on perusteellinen ja laaja-alainen tietopaketti oikeudellisen konfliktin osapuolena olevalle yritykselle. Teos ”Työelämän sähköposti” (3. painos 2009) on puolestaan tunnustettu perusteos yksityisyyden suojasta sähköisessä viestinnässä. Klausin yrityssalaisuuden suojaa käsitteleviin artikkeleihin viitataan oikeuskäytännössä säännöllisesti, ja hänen lääkeoikeutta koskevilla artikkeleillaan on tunnustettu asema lääketoimialan piirissä.

  Klaus on valmistunut Helsingin yliopistosta. HPP:llä hän aloitti vuonna 1999 ja osakkaana vuonna 2007.

  Klausin työkielet ovat suomi ja englanti.

 • HPP-julia-pekkala

  Pekkala Julia

  Senior Associate
  +358 40 837 6008
  Senior Associate, Asianajaja, LL.M., vanhempainlomalla
  +358 40 837 6008 /

  Julia Pekkala on erikoistunut neuvomaan asiakkaita EU- ja kilpailuoikeuteen ja julkisiin hankintoihin liittyvissä asioissa sekä kansallisella että EU-tasolla.  Julia avustaa lisäksi asiakkaita riitojen ratkaisussa osana toimiston riidanratkaisuryhmää.

  HPP:n palveluksessa Julia aloitti lakimiehenä vuonna 2013. Ennen siirtymistään HPP:n palvelukseen Julia työskenteli toisessa johtavassa suomalaisessa asianajotoimistossa sekä harjoittelijana Euroopan Unionin tuomioistuimessa Luxemburgissa.

  Julia on valmistunut Helsingin yliopistosta erikoistumisalueenaan EU-oikeus ja kilpailuoikeus. Lisäksi Julia on suorittanut EU- ja kilpailuoikeuteen sekä kansainvälisiin välimiesmenettelyihin keskittyvän LL.M.-tutkinnon King’s Collegessa Lontoossa.

  Julian työkielet ovat suomi, ruotsi ja englanti.

 • HPP-Prahl

  Pråhl Johan

  Senior Associate
  +358 40 559 5544
  Senior Associate, Asianajaja
  +358 40 559 5544 /

  Johan Pråhl on erikoistunut avustamaan asiakkaita sopimusoikeuteen sekä monimutkaisten ja laajojen riitojen ratkaisuun liittyvissä kysymyksissä, joihin liittyvistä toimeksiannoista hänellä on vahva kokemus. Hän avustaa laajoissa riita-asioissa pääasiallisesti suuria kaupan ja teollisuusalan yrityksiä.

  Johan on valmistunut Turun yliopistosta. HPP:n palveluksessa hän aloitti vuonna 2003.

  Johanin työkielet ovat suomi ja englanti.

 • RaatikainenPekka-1MID

  Raatikainen Pekka

  Osakas
  +358 40 751 9457
  Osakas, Asianajaja, Varatuomari
  +358 40 751 9457 /

  Pekka Raatikainen on arvostettu sopimusoikeuteen, riidanratkaisuun sekä kiinteistö- ja rakennusoikeuteen erikoistunut asiantuntija. Hänellä on yli 20 vuoden kokemus liikejuridiikasta sekä kotimaisten ja kansainvälisten asiakasyritysten avustamisesta sopimusoikeudellisissa asioissa, riidanratkaisussa ja immateriaalioikeudellisissa toimeksiannoissa. Hän on perehtynyt erityisesti ICT-alan asiakkaiden avustamiseen muun muassa hankinnoissa, ulkoistamisessa sekä sääntelyyn ja lisensointiin liittyvissä asioissa.

  Pekka on CEDR:n (Centre for Effective Dispute Resolution) hyväksymä sovittelija sekä International Bar Associationin, Suomen teollisoikeudellisen yhdistyksen ja IT-oikeuden yhdistyksen aktiivinen jäsen.

  Pekka on rankattu kansainvälisissä asianajoalaa arvioivissa hakemistoissa (Chambers Europe, Chambers Global, Best Lawyers) johtavien asiantuntijoiden joukkoon, joissa häntä on kuvattu mm. seuraavasti:

  ”Very good negotiation abilities.” (Chambers Europe 2017)

  Pekka on valmistunut Helsingin yliopistosta vuonna 1992. Hän on työskennellyt aiemmin helsinkiläisessä asianajotoimistossa. HPP:n palveluksessa hän aloitti vuonna 2015.

  Pekan työkielet ovat suomi, englanti ja ruotsi.

 • HPP-Olkkonen

  Rahko Laura

  Senior Associate
  +358 40 163 6565LinkedIn
  Senior Associate, Asianajaja, Varatuomari
  +358 40 163 6565 /

  Laura Rahko on erikoistunut avustamaan asiakkaita riidanratkaisuun ja kilpailuoikeuteen liittyvissä asioissa.

  Laura avustaa asiakkaita oikeudenkäynneissä ja eri toimialoihin liittyvissä riita-asioissa sekä Suomen ja EU:n kilpailuoikeuteen liittyvissä kysymyksissä osana toimiston riidanratkaisu- ja kilpailuoikeusryhmiä.

  Laura on valmistunut Turun yliopistosta erikoistumisalueenaan kilpailuoikeus, minkä lisäksi hän on suorittanut valtiotieteen opintoja Tukholman yliopistossa. Kansainvälistä työkokemusta Laura on hankkinut johtavassa ranskalaisessa asianajotoimistossa. Laura auskultoi vuonna 2013 Länsi-Uudenmaan käräjäoikeudessa. Vuonna 2014 Laura työskenteli secondment-komennuksella pörssinoteeratussa sanomalehtialan yrityksessä.

  HPP:n palveluksessa Laura aloitti vuonna 2010.

  Lauran työkieliä ovat suomi, englanti ja ruotsi.

 • Miikka-Rantanen

  Rantanen Miikka

  Senior Associate
  +358 44 334 36 38
  Senior Associate, Asianajaja
  +358 44 334 36 38 /

  Miikka Rantanen on erikoistunut avustamaan asiakkaita riidanratkaisuun, erityisesti vahingonkorvausoikeuteen ja työoikeudellisiin riitoihin liittyvissä asioissa. Miikan osaamisalueisiin kuuluvat myös ICT-oikeudelliset kysymykset, erityisesti ICT-sopimusjuridiikka sekä tietosuoja.

  Miikka on valmistunut Helsingin yliopistosta. Miikka aloitti HPP:n palveluksessa lakimiehenä 2013, mitä ennen hän työskenteli toimistossa harjoittelijan tehtävissä vuodesta 2010 alkaen.

  Miikan työkielet ovat suomi ja englanti.

 • risto-sandvik

  Sandvik Risto

  Senior Associate
  +358 40 578 1023
  Senior Associate, Asianajaja
  +358 40 578 1023 /

  Risto Sandvik on erikoistunut avustamaan asiakkaitamme kansainvälisissä ja kotimaisissa välimiesmenettelyissä sekä oikeudenkäynneissä. Hän on toiminut asiamiehenä muun muassa rakentamista, projektitoimituksia, yritysjärjestelyjä, osakassopimuksia ja jälleenmyyntisopimuksia koskevissa riita-asioissa sekä laajoissa rikosasioissa.

  Risto on valmistunut Helsingin yliopistosta vuonna 2010. Oikeustieteen maisterin tutkinnon lisäksi hänellä on korkeakoulututkinto tietojenkäsittelytieteestä. Risto aloitti HPP:n palveluksessa vuonna 2018 työskenneltyään sitä ennen teleoperaattorilla sekä kansainvälisessä asianajotoimistossa.

  Riston työkielet ovat suomi ja englanti.

 • HPP-Siivola

  Siivola Jyrki

  Senior Advisor
  +358 40 747 2962LinkedIn
  Senior Advisor, Asianajaja, Varatuomari, OTL, KTM
  +358 40 747 2962 /

  Jyrki Siivola on erikoistunut avustamaan asiakkaita immateriaalioikeuteen ja riidanratkaisuun liittyvissä asioissa. Hänen osaamisalueisiinsa kuuluvat erityisesti patentti-, hyödyllisyysmalli-, tavaramerkki- ja tekijänoikeudelliset kysymykset.

  Jyrki avustaa asiakkaita erilaisissa riita-asioissa oikeudenkäynneissä sekä sopimusten laadinnassa ja immateriaalioikeuksiin liittyvissä kysymyksissä. Hän on hoitanut laajoja oikeudenkäyntejä siviili- ja kauppaoikeuden eri osa-alueilla. Hän avustaa muun muassa teollisuus- ja kaupanalan sekä tele-, palvelu- ja rakennusalan yrityksiä. Ennen asianajotoimintaan ja HPP:n palvelukseen siirtymistään Jyrki on työskennellyt kauppa- ja teollisuusministeriössä lainsäädäntötehtävissä, opetustehtävissä Lapin yliopistossa ja patenttilakimiehenä elektroniikka-alan yrityksessä.

  Jyrki on valmistunut Lapin yliopistosta, missä hän myös suoritti lisensiaatin tutkintonsa. HPP:n palveluksessa hän aloitti vuonna 1999.

  Jyrkin työkielet ovat suomi ja englanti.

 • HPP-Anni-Takalahti

  Takalahti Anni

  Associate
  +358 9 474 21
  Associate, opintovapaalla
  +358 9 474 21 /

  Anni on erikoistunut avustamaan asiakkaita kotimaiseen ja eurooppalaiseen lääkeoikeuteen liittyvissä asioissa ja avustaa toimiston Pharmaceuticals & Life Sciences -ryhmää muun muassa lääkelainsäädäntöön sekä lääkealan itsesääntelyyn liittyvissä toimeksiannoissa.

  Anni on suorittanut Bachelor of Laws -tutkinnon Kentin yliopistossa Britanniassa vuonna 2014. Hän on opiskellut lisäksi mm. EU:n lääkeoikeutta Kööpenhaminan yliopistossa. Oikeustieteen maisterin opinnot Anni on suorittanut Turun yliopistossa ja valmistunut vuonna 2016. Lisäksi Anni on suorittanut ETA-kelpoisuuskokeen vuonna 2016.

  Anni on aloittanut HPP:n palveluksessa vuonna 2016, mitä ennen hän työskenteli toimiston harjoittelijana vuodesta 2015.

  Annin työkielet ovat suomi ja englanti.

   

 • Osakas, asianajaja
  +358 400 409 702 /

  Sami Uoti on ollut mukana asianajotoiminnassa vuodesta 1991. Hänellä on monipuolinen kokemus niin pienistä kuin erittäin suuristakin yrityssaneeraus- ja konkurssiasioista. Uoti on toiminut koko asianajouransa aktiivisesti tuomioistuimissa. Hän on avustanut päämiehiään lukuisissa vaativissa rikos- ja siviilioikeudenkäynneissä. Uoti on myös kokenut välimies.

  Sami Uoti oli Helsingin Asianajajayhdistyksen hallituksen jäsen 10 vuotta toimien yhdistyksen puheenjohtajana vuosina 2006-2010. Hän luennoi säännöllisesti erityisesti tuomioistuinprosesseista.

  Sami Uoti on toiminut vuoden 2013 alusta konkurssiasiain neuvottelukunnan puheenjohtajana.

 • vasala-3

  Vasala Visaperttu

  Senior Associate
  +358 40 73 33 623LinkedIn
  Senior Associate, Asianajaja
  +358 40 73 33 623 /

  Visaperttu Vasala on erikoistunut riidanratkaisuun ja avustamaan asiakkaita erityisesti rakentamiseen liittyvissä ja työoikeudellisissa riidoissa. Lisäksi Visaperttu avustaa asiakkaitamme kaikissa työoikeuteen liittyvissä kysymyksissä.

  Hänen osaamisalueitaan ovat myös meri- ja kuljetusoikeus sekä julkiset hankinnat.

  Visaperttu on valmistunut Lapin yliopistosta. Tämän lisäksi hän on opiskellut Kaarlen yliopistossa Prahassa. Visaperttu aloitti HPP:n palveluksessa lakimiehenä vuonna 2012.

  Visapertun työkielet ovat suomi ja englanti.

 • Jesse Viljanen

  Viljanen Jesse

  Senior Associate
  +358 40 776 1620
  Senior Associate, Asianajaja
  +358 40 776 1620 /

  Jesse Viljanen on erikoistunut avustamaan asiakkaita ympäristöoikeuteen liittyvissä asioissa. Hän työskentelee toimiston ympäristöoikeusryhmässä erityisosaamisalueinaan ympäristölupa-asiat, ympäristörikosoikeus sekä ympäristövastuuseen liittyvät oikeudelliset kysymykset. Lisäksi hänellä on kokemusta työoikeuden ja riidanratkaisun saralta.

  Jesse on valmistunut Helsingin yliopistosta. Oikeustieteen opintojen lisäksi hän on suorittanut ympäristöalan monitieteisen sivuainekokonaisuuden. Hän aloitti lakimiehenä HPP:n palveluksessa vuonna 2015. Ennen HPP:n palvelukseen siirtymistä Jesse työskenteli opiskelijana ja lakimiehenä keskisuuressa työ- ja rikosoikeuteen erikoistuneessa asianajotoimistossa.

  Jessen työkielet ovat suomi ja englanti.

 • jasmin-villanen

  Villanen Jasmin

  Senior Associate
  +358 400 904 461
  Senior Associate
  +358 400 904 461 /

  Jasmin Villanen on erikoistunut insolvenssioikeuteen ja riidanratkaisuun. Jasminilla on lisäksi erityisosaamista immateriaalioikeuksista.

  Jasmin aloitti HPP:n palveluksessa 2018, mitä ennen hän työskenteli toisessa asianajotoimistossa.

  Jasmin on valmistunut oikeustieteen maisteriksi Helsingin yliopistosta ja kauppatieteiden maisteriksi Hanken Svenska Handelshögskolanista.

  Jasminin työskentelykielet ovat suomi ja englanti.

 • Osakas, asianajaja, varatuomari
  +358 40 500 3868 /

  Marko Wainio on erikoistunut riidanratkaisuun. Hän toimii asiakkaidemme asiamiehenä tuomioistuimissa ja välimiesmenettelyissä. Markolla on erittäin laaja-alainen ja pitkä kokemus vaativien ja monimutkaisten kaupallisten riitojen ratkaisemisesta. Hänet tunnetaan myös yhtenä maamme arvostetuimmista välimiehistä.

  Kansainväliset asianajoalaa arvioivat hakemistot (Chambers Europe, Legal 500, The Best Lawyers ja Who´s Who Legal) sijoittavat Markon Suomen johtavien asianajajien joukkoon riidanratkaisussa.

  ”His legal skills and knowledge are outstanding. He’s quick to understand things and obviously highly intelligent.” (Chambers Global, Dispute resolution, 2017)

  ”Marko Wainio receives wide-ranging praise from clients for his dispute resolution expertise.” (Chambers Europe 2016, Dispute resolution)

  ”He is a very analytical litigator and an especially good writer; I would simply say he has outstanding advocacy skills.” (Chambers Global, Dispute resolution, 2015)

  ”Marko Wainio is highly recommended by sources for domestic litigation cases and also for his expertise in construction-related dispute. His written statements and performance in court are brilliant.” (Chambers Global, Dispute resolution, 2015)

  ”Marko Wainio draws praise from across the market for his strength in dispute resolution.” (Chambers Europe, Dispute Resolution, 2014)

  “Marko Wainio is well regarded as a ”fearless” advocate in domestic litigation and arbitration.” (Chambers Europe, Dispute Resolution, 2013)

  “One of the best litigators in Finland.” (EMEA Legal 500, Dispute Resolution, 2012)

  Marko on suorittanut oikeustieteen kandidaatin ja lisensiaatin tutkinnot Helsingin yliopistossa ja hän on saanut varatuomarin arvonimen auskultoituaan Helsingin käräjäoikeudessa.

  Markon työkielet ovat suomi, ruotsi ja englanti.