Katso asiantuntemuksen mukaan
 • Anu Aaltonen 2018

  Aaltonen Anu

  Senior Associate
  +358 40 747 9544
  Senior Associate, Asianajaja, Perhevapaalla
  +358 40 747 9544 /

  Anu Aaltonen on erikoistunut avustamaan asiakkaita kilpailu- ja EU-oikeuteen liittyvissä kysymyksissä. Anulla on laaja-alaista kokemusta erilaisista kilpailuoikeudellisista toimeksiannoista mm. tele-, metsä-, lääke-, ja rakennussektoreilla. Asiakkaiden sopimusten ja käytäntöjen arvioinnin ohella Anu kouluttaa asiakkaita kilpailuoikeuskysymyksissä, mm. kilpailijoiden väliseen yhteistyöhön ja määräävän markkina-aseman väärinkäyttöön liittyen. Anun ydinosaamiseen kuuluvat myös kilpailuoikeusprosessit markkinaoikeudessa ja kilpailuviranomaisissa.

  Anulla on laaja-alaista osaamista kilpailuoikeudellisista vahingonkorvausprosesseista sekä valtiontukia koskevista kysymyksistä. Kilpailuoikeuden ohella Anun osaamiseen kuuluvat EU:n sisämarkkinakysymykset.

  Anu on ollut HPP:n palveluksessa vuodesta 2008 lähtien. Hänellä on myös kokemusta EU:n komission kilpailun pääosastolta.

 • Osakas, Asianajaja, OTL, LL.M.
  +358 40 775 7171 /

  Jouni Alanen on erikoistunut avustamaan asiakkaita EU:n sisämarkkina- ja kilpailuoikeuteen sekä julkisiin hankintoihin liittyvissä kysymyksissä. Hänen osaamisalueisiinsa kuuluvat myös muiden muassa jäte- ja vesihuoltoalojen sekä lääke- ja lentoliikennealan oikeudelliset kysymykset. Hän vastaa toimiston julkisten hankintojen ryhmästä.

  Jouni toimii vuosittain asiamiehenä kymmenissä hankintariidoissa markkinaoikeudessa ja hän on toiminut kilpailutuskonsulttina lukuisissa suurissa, jopa satojen miljoonien arvoisissa kilpailutuksissa. Jounilla on laaja kokemus määräävän markkina-aseman väärinkäyttöön ja julkisten yritysten yksinoikeuksiin liittyvistä toimeksiannoista. Hän on kirjoittanut runsaasti EU:n sisämarkkina- ja kilpailuoikeuteen liittyviä artikkeleita ja muita julkaisuja ja laatinut lausuntoja ja selvityksiä EU-oikeuden kansallisesta soveltamisesta ja tulkinnasta eri viranomaisille, yrityksille ja toimialajärjestöille.

  Jouni on valmistunut Helsingin yliopistosta, missä hän suoritti myös lisensiaatin tutkintonsa. Hän on suorittanut EU-oikeuden jatko-opintonsa Saarlandin yliopistossa Saksassa. HPP:n palveluksessa osakkaana hän aloitti vuonna 2001.

  Jounin työkielet ovat suomi, englanti ja saksa.

 • HPP-Joutsimo

  Joutsimo Maarika

  Senior Advisor
  +358 50 338 8495LinkedIn
  Senior Advisor, Asianajaja
  +358 50 338 8495 /

  Maarika Joutsimo on erikoistunut avustamaan asiakkaita kilpailu- ja EU-oikeuteen liittyvissä kysymyksissä. Hänellä on laaja kokemus erilaisista kilpailuoikeudellisista sekä viestintä- ja finanssimarkkina-alan toimeksiannoista.

  Ennen HPP:n palvelukseen siirtymistään Maarika työskenteli tutkijana, erikoistutkijana ja tutkimuspäällikkönä Kilpailuvirastossa, EU-harjoittelijana sosiaali- ja terveysministeriössä sekä EU-ETA-asiantuntijana Keskinäinen Eläkevakuutusyhtiö Ilmarisessa.

  Maarika on rankattu kansainvälisissä asianajoalaa arvioivissa hakemistoissa, joissa häntä on kuvattu mm. seuraavasti:

  ”Good commercial awareness, practical approach to legal problems and excellent training skills.” (Chambers Europe 2017)

  Maarika on valmistunut Helsingin yliopistosta. HPP:n palveluksessa hän aloitti vuonna 2005.

  Maarikan työkielet ovat suomi ja englanti.

 • PerttuKoivulaHPP3-Pieni

  Koivula Perttu

  Senior Advisor
  +358 40 630 4758
  Senior Advisor, Asianajaja, Varatuomari
  +358 40 630 4758 /

  Perttu Koivula on erikoistunut avustamaan asiakkaita julkisiin hankintoihin sekä riidanratkaisuun liittyvissä kysymyksissä. Hänellä on monipuolinen kokemus julkisista hankinnoista ja riidanratkaisusta.

  Ennen HPP:n palvelukseen siirtymistään hän on työskennellyt tuomarina markkinaoikeudessa, lakimiehenä vakuutusyhtiössä ja viskaalina Helsingin hovioikeudessa.

  Perttu on valmistunut Helsingin yliopistosta. HPP:n palveluksessa hän aloitti vuonna 2014.

  Pertun työkielet ovat suomi ja englanti.

 • HPP-julia-pekkala

  Pekkala Julia

  Senior Associate
  +358 40 837 6008
  Senior Associate, Asianajaja, LL.M., vanhempainlomalla
  +358 40 837 6008 /

  Julia Pekkala on erikoistunut neuvomaan asiakkaita EU- ja kilpailuoikeuteen ja julkisiin hankintoihin liittyvissä asioissa sekä kansallisella että EU-tasolla.  Julia avustaa lisäksi asiakkaita riitojen ratkaisussa osana toimiston riidanratkaisuryhmää.

  HPP:n palveluksessa Julia aloitti lakimiehenä vuonna 2013. Ennen siirtymistään HPP:n palvelukseen Julia työskenteli toisessa johtavassa suomalaisessa asianajotoimistossa sekä harjoittelijana Euroopan Unionin tuomioistuimessa Luxemburgissa.

  Julia on valmistunut Helsingin yliopistosta erikoistumisalueenaan EU-oikeus ja kilpailuoikeus. Lisäksi Julia on suorittanut EU- ja kilpailuoikeuteen sekä kansainvälisiin välimiesmenettelyihin keskittyvän LL.M.-tutkinnon King’s Collegessa Lontoossa.

  Julian työkielet ovat suomi, ruotsi ja englanti.

 • Anna Roubier lähi

  Roubier Anna

  Specialist Counsel
  Specialist Counsel

  Anna Roubier on erikoistunut kilpailu- ja EU-oikeuteen. Annan osaamisalueisiin kuuluvat myös EU:n kemikaali- ja tuoteregulaatioon kuuluvat oikeudelliset kysymykset ja hallinnolliset prosessit. Anna on aiemmin työskennellyt mm. ja Euroopan kemikaalivirastossa lainopillisena neuvonantajana.

  Annalla on oikeustieteentutkinto Yhdistyneestä Kuningaskunnasta Strathclyden yliopistosta ja hän on erikoistunut kilpailu- ja EU-oikeuteen College of Europessa, Bruggessa. Hän on myös pätevöitynyt Suomessa.

   

 • Osakas, Asianajaja, Varatuomari, OTL
  +358 40 743 5234 /

  Tuomas Saraste on erikoistunut avustamaan asiakkaita kilpailuoikeuteen, julkisiin hankintoihin ja yrityskauppoihin liittyvissä asioissa. Hän vastaa toimiston kilpailuoikeusryhmästä.

  Tuomas on listattu alan johtavien asiantuntijoiden joukkoon (mm. Chambers, Legal 500, PLC, Best Lawyers).

  ”Good commercial awareness and client service.” (Chambers Europe 2017)

  Hän on ollut kirjoittamassa useita kilpailuoikeuteen liittyviä alan julkaisuja.

  Tuomas on valmistunut Helsingin yliopistosta, missä hän myös myöhemmin suoritti lisensiaatin tutkintonsa. HPP:n palveluksessa hän aloitti vuonna 1996 ja osakkaana 2001.

  Tuomaksen työkielet ovat suomi ja englanti.

 • Liisa-Tarkkila2

  Tarkkila Liisa

  Associate
  +358 50 351 3927
  Associate
  +358 50 351 3927 /

  Liisa Tarkkila on erikoistunut avustamaan asiakkaita kilpailu- ja EU-oikeuteen liittyvissä asioissa. Hänellä on erityisesti osaamista kilpailuoikeuden rikkomiseen liittyvistä vahingonkorvauskysymyksistä.

  Liisa on valmistunut Helsingin yliopistosta vuonna 2015 ja aloittanut lakimiehenä HPP:n palveluksessa vuonna 2016. Tätä ennen hän työskenteli lakimiehenä Euroopan kemikaalivirastossa.

  Liisan työkielet ovat suomi ja englanti.