Katso asiantuntemuksen mukaan
 • Osakas, Asianajaja, OTL, LL.M.
  +358 40 775 7171 /

  Jouni Alanen on erikoistunut avustamaan asiakkaita EU:n sisämarkkina- ja kilpailuoikeuteen sekä julkisiin hankintoihin liittyvissä kysymyksissä. Hänen osaamisalueisiinsa kuuluvat myös muiden muassa jäte- ja vesihuoltoalojen sekä lääke- ja lentoliikennealan oikeudelliset kysymykset. Hän vastaa toimiston julkisten hankintojen ryhmästä.

  Jouni toimii vuosittain asiamiehenä kymmenissä hankintariidoissa markkinaoikeudessa ja hän on toiminut kilpailutuskonsulttina lukuisissa suurissa, jopa satojen miljoonien arvoisissa kilpailutuksissa. Jounilla on laaja kokemus määräävän markkina-aseman väärinkäyttöön ja julkisten yritysten yksinoikeuksiin liittyvistä toimeksiannoista. Hän on kirjoittanut runsaasti EU:n sisämarkkina- ja kilpailuoikeuteen liittyviä artikkeleita ja muita julkaisuja ja laatinut lausuntoja ja selvityksiä EU-oikeuden kansallisesta soveltamisesta ja tulkinnasta eri viranomaisille, yrityksille ja toimialajärjestöille.

  Jouni on valmistunut Helsingin yliopistosta, missä hän suoritti myös lisensiaatin tutkintonsa. Hän on suorittanut EU-oikeuden jatko-opintonsa Saarlandin yliopistossa Saksassa. HPP:n palveluksessa osakkaana hän aloitti vuonna 2001.

  Jounin työkielet ovat suomi, englanti ja saksa.

 • PerttuKoivulaHPP3-Pieni

  Koivula Perttu

  Senior Advisor
  +358 40 630 4758
  Senior Advisor, Asianajaja, Varatuomari
  +358 40 630 4758 /

  Perttu Koivula on erikoistunut avustamaan asiakkaita julkisiin hankintoihin sekä riidanratkaisuun liittyvissä kysymyksissä. Hänellä on monipuolinen kokemus julkisista hankinnoista ja riidanratkaisusta.

  Ennen HPP:n palvelukseen siirtymistään hän on työskennellyt tuomarina markkinaoikeudessa, lakimiehenä vakuutusyhtiössä ja viskaalina Helsingin hovioikeudessa.

  Perttu on valmistunut Helsingin yliopistosta. HPP:n palveluksessa hän aloitti vuonna 2014.

  Pertun työkielet ovat suomi ja englanti.